Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

General

28

Jan
2014

No Comments

In General

By rogerserra

BlackBerry: és el marketing, estúpid!

On 28, Jan 2014 | No Comments | In General | By rogerserra

És un fet que BlackBerry està en crisis, ha fet nombrosos errors i actualment ha perdut la confiança dels seus clients i l’ha convertit en un sistema marginal en tots els mercats i quasi inexistent ja a Espanya.

És cert que té menys apps disponible, i que en falten algunes de les importants. També és cert que van fer errors amb el tema teclats, arriban tard a tot, oferint dissenys de terminals no prou atractius, errors de conexió del servei, etc.. I a més a més, a Espanya van acabar carregant-se la seva imatge de telèfon de negocis quan van apostar per vendre terminals a teenagers amb l’esquer de la missatgeria gratis (època pretèrita anterior a Whatsapp).

Però si ho mirem objectivament els seus telèfons, sistema operatiu, interfície etc. no estan tan malament.  Ahir vam tenir la oportunitat de fer-ne servir un tota la tarda i no va parar de sorprendre-ns. De fet el seu sistema operatiu és molt ràpid i el multitasking impecable, d’apps important no en falten tantes (Netflix, Instagram, etc) i tenien un mercat i prestigi important. I sobretot, continuen tenint un dels millors serveis de privacitat, cosa que hauría d’interessar a empreses i que és una preocupació creixent entre els joves.

Però com diu Dusan Belic a What’s Wrong With BlackBerry?

Simply put – they need to invest more in marketing. And design. And PR. The blogosphere doesn’t like BlackBerry and that’s a big problem for the company. So they’re turning to enterprise and government customers, hoping BlackBerry’s intrinsic security will be enough to convince these client to jump on board.

Resumint, segons Dusan Belic, el problema actualment és de marketing i disseny. Han perdut el favor dels experts, dels usuaris més intensius, dels early adopters i la comunitat virtual de fanberrys no deixa de disminuir. 
Però també cal preguntar-se si BB no ha sigut víctima de la pròpia maduresa del mercat de telèfons mòbils que potser ha evolucionat cap a una situació semblant al software per a PCs: un gran, un elitista i un per a geeks.

Fes un comentari