25 anys de Photoshop, només…

25 anys han passat des de que a l’any 1981, Thomas Knoll, un estudiant de doctorat, escrivís un programa en Macintosh Plus, anomenat Display, que servia per mostrar fotografies en pantalles monocromàtiques. Un programa que més tard, amb l’ajuda del seu germà, John Knoll, es va convertir en un complet editor d’imatges, llicència del qual l’any 1988 va ser adquirida per Adobe i així poder distribuir el que avui dia coneixem con Adobe Photoshop. Un programa que ha evolucionat molt al llarg del temps fins a convertir-se en el que actualment tenim en els nostres ordinadors.

25 anys en informàtica és tot un récord. La primera versió de Photoshop, 1.0, va sortir al mercat l’any 1990 i estava dissenyada exclusivament per a Macintosh. No va ser fins al novembre de 1992 quan va sortir la primera versió per a Windows, la versió 2.5. Des d’aleshores, Photoshop ha anant fent diversos canvis molt significatius en les seves noves versions com la paleta tablada (versió 3.0, 1994), les capes d’ajustament (versió 4.0, 1996), les formes vectorials (versió 5.5, 1999) o el pinzell corrector per tal d’eliminar les imperfeccions en el disseny gràfic. Amb l’arribada a l’any 2003 del Photoshop CS ja es donava suport a arxius més grans i s’afegeixen moltes més d’extensions a les imatges, així continuà avançant progressivament fins arribar a la nostra versió actual.

Adobe-Photoshop-CC

Actualment podem trobar diverses versions del programa, amb molts idiomes, per a diferents plataformes, més light o més sofisticades, però el seu èxit i vigència són inqüestionables. Amb milions d’usuaris al darrera, Photoshop continua essent un dels programes de disseny fotogràfic més coneguts arreu del món.

Han aparegut nombrosíssimes eines de gestió similars, algunes gratuïtes com GIMP, però després de 25 anys a DAU Apps com a tantes altres empreses que tenen un important component de disseny, el Photoshop continua essent una eina habitual. I això no es pot dir de gaires programes!!!

Photoshop-Splash-Screens-Through-the-Years