APPS, WEBS I COVID-19

Aquests dies hem estat revent diverses peticions d’apps i web de cara a la crisis actual del Covid19 i les implicacions laborals, socials i econòmiques que això pot implicar. Pensem que és interessant fer un repàs de les funcionalitats i elements que ens están demanant més:

1- Apps de control d’aforaments: per a gestionar espais tant privats com públics, esdeveniments, etc. Tot i que encara no estàn en funcionament és una eina que moltes empreses, administracions, etc. segurament necessitaràn en un futur. Algunes ja s’han avançat i ja ens han demanat solucions en aquest sentit.

2- Apps de comerços: molts comerços locals s’han posat ràpidament les piles i ara ofereixen opcions de compra online i servei a domicili. Però els seus clients habituals no ho saben. Per altra banda, els horaris dels comerços també han canviat, i seguirán canviant. Per això una app directori per a poder saber quins comerços locals ofereixen la possiblitat de servei online, quins són els seus nous horaris, restriccions, etc…

3- Apps i webs per a realitzar tràmits administratius per a empreses i administracions: una altra cosa que ens han demanat és eines per a poder realitzar alguns tràmits administratius de forma online. I com integrar això amb el sistema que hi havia actualment. En aquests casos hem proposat solucions d’emergència, que no són perfectes però que permeten una primera solució ràpida, i també solucions ja definitives. Els dos clients que ens han demanat això han estat de moment empreses que volen reduir el contacte amb clients o entre els seus treballadors

4- Apps de gestió de certificats mèdics. Encara no ens n’han demanat cap, però pensem que seràn molt necessaries en un futur proper.

5- Apps de videconferència. Hauràn de diversificar-se i oferir una major possibilitat i riquesa de conexions. No pensem que hi haurà una única app per a tots, sinó que cada grup tindrem la nostra preferida. Pensem que hi ha molt marge per innovar en aquest subsector.

6- Venda online i gestió a domicili per a petits comerços.  Els grans comerços ja hi són tots online, però ara ens n’han demanat un munt de nous pressupostos per fer ecommerce, etc.. sens dubte la crisis ha fet més evident que mai que cal tenir una opció online encara que siguis un comerç petit.