Com millorar l’experiència d’usuari (UX) d’un test d’antígens

Podem dir així que tests d’antígens de la COVID tenen una mala UX?

No, que l’experiència no sigui agradable no vol dir que hi hagi una mala UX necessàriament. De fet, una bona UX en aquest sentit és la que ens ho farà passar menys malament sense perdre en eficàcia. I en aquest sentit el procediment a seguir pensem que l’experiència d’usuari està especialment ben resolta en la seva major part.

Els prospectes varien una mica depèn de la marca, però en general el procés és bastant senzill i estandard. Aquí el repassem: 1) passar el bastonet per boca i nas fins el fons, i fregant bé 2) sucar el pal a la dissolució 3) posar el líquid al “predictor” i… i llavors és on la pífien!

Una ratlleta C una altra que no surt T? Però què coi vol dir això? Quina coi de UI és aquesta? Perquè on realment falla la UX dels tests d’antígens és en la UI de la lectura dels resultats. I fins quant cal esperar que surti o no surti la segona ratlla? Cal mirar i llegir bé el prospecte per a poder saber el resultat de la prova i segur que hi ha hagut moltes equivocacions.

Això és un fracàs de la UI. Entenem que inicialment estaven pensats per personal expert que ja entén aquesta UI, però això no vol dir que sigui una bona UI.

 

Caldria començar per posar les coses pel seu nom. C i T, val que ho pots buscar què vol dir, però en comptes de C de control i Test potser es podria posar “Control” i “Resultat del test”? Només amb això ja milloraria molt la cosa.

Potser també es podria fer que sortís primer el Test i després el control. Segurament això ja donaria millor idea de si cal esperar gaire més.

Un cop finalitzat el resultat el prospecte hauria de tenir un codi QR amb informació actualitzada i geolocalitzada que permetés comunicar el resultat a les autoritats. O almenys a obtenir informació dels passos a seguir a partir d’aquest resultat. És a dir, next steps i call to action.

Finalment, aquest mateix QR hauría de permetre compartir la informació i resultat del teu test, potser enviar-lo a alguna autoritat, compartir-lo a xxss, o guardar-lo al wallet.