Com serà la Realitat Augmentada del futur?

Ens encanta (i terroritza al mateix temps) aquest vídeo on mostra com podría ser la realitat augmentada del futur.

Està molt ben fet, amb detalls interessants que mostren un munt de possibilitats però també alguns possibles problemes.

 

HYPER-REALITY from Keiichi Matsuda on Vimeo.

Un aspecte interessant és  la separació de l’espai dedicat al trànsit de vehicles i persones però segurament per aquelles dates la mobilitat haurà canviat molt també i esperem que ja no ocupi la major part de l’espai públic.

També ens encanten alguns detalls com el sentit de les boreres, l’assistent de compra, els ratings del conductor d’autobus, la vegetació fictícia o el genial moment en què visita la verge. La lladre que es difumina com si portés un passamuntanyes virtual o la noia que porta un anunci incorporat són molt bones idees també.

Tota la interfície del carro de la compra amb gamification, el preu del què portes, la llista de la compra, etc… és fantàstica. Llàstima que un cop més, pensem que segurament en aquest futur ja no caldrà anar a fer la compra manual i físicament.

Per altra banda, la senyalètica serà redundant i no serà basada en codis QR grisos com mostra el vídeo. És a dir, si no portes ulleres de RA també podràs llegir missatges.

Captura de pantalla 2016-05-23 a les 10.59.35

L’estètica del video en general, una mica rotllo Fifth Element, de neons i pantalles supersaturades d’informació, banners i pampallugues tampoc ens acaba de convencer. Més aviat ens recorda a les primeres pàgines web, però actualment l’estètica i el disseny d’interfícies (UI) van cap a colors plans, espai, etc… Però bé, també podríem pensar que hi ha diferents skins possibles i que la usuaria en aquest cas té un gustos particulars.

No pensem que un RA tant intrusiva i tant flashy es pugui aguantar per gaire estona, la veritat.

Tampoc ens quadra gaire la navegació entre boards, que potser caldria pulir i pensem que tant la qualitat dels gràfics podría ser molt millor (de fet ja hi ha la tecnología per a ser molt millors), però estarem encantats de veure la pròxima demo tant ben feta com aquesta que aparegui.

Realment inspirador!