SEO i WordPress: coses a tenir en compte

Que una pàgina web estigui realitzada amb wordpress no vol dir que estigui optimitzada per als buscador. Certament, la plataforma porta bona part de la feina de seo on page feta, però sovint cal que nosaltres hi posem també de la nostra part.

A continuació un petit llistat de les coses més bàsiques a tenir en compte:

TEMES I PLANTILLES POC OPTIMITZADES

Sovint personalitzem el nostre WordPress amb una plantilla o template (Tema) i aquest pot ser que no sigui optimitzat per a SEO. Això pot ser perquè el Tema és antic, perquè no tingui manteniment i actualitzacions, o perquè estigui codificat de forma xapussera i tardi molt en carregar. Per tant, ull amb el tema que posem!

Cal tenir en compte que el Tema que triem sigui sovint actualitzat, tingui un codi de carrega ràpida, sigui responsive (s’adapti a mòbils), estigui programat en Html5.

Comprar un dels temes més sofisticats i professionals de Themeforest, per exemple, és tota una garantía.

PLUGUINS SEO DE WORDPRESS

N’hi ha molts, i el més recomanat i que fem servir a DAU Apps és el Yoast. És una eïna molt interessant que ens facilita la feina. Però cal recordar que la simple instal·lació no ens fa SEO, sinó que caldrà que nosaltres omplim els camps meta, paraules clau, etc. Aquí us deixo una guía de com implementar-lo correctament amb Yoast.

 

VELOCITAT

Per defecte el temps de càrrega del teu WordPress pot ser lent. Per això cal instal·lar algún pluguin de cache com WpSuper cache o W3 total cache que feràn que la teva pàgina es carregui més ràpidament.

herramientas-seo

PERMALINKS

Què son els permalinks? Són l’estructura que tindràn els links dels teus posts o entrades automàticament. Si no fem res WordPress ens ferà uns permalinks amb codi, i cal que modifiquem aquesta opció per a què inclogui parts del text de l’entrada, ajudant-nos a posicionar.

OBRIR LINKS EN PÀGINA NOVA

Per defecte WordPress obre els links externs a la teva pàgina, amb la qual cosa perds ràpidament aquell usuari. Canviar aquesta opció per a què els links s’obrin en pàgines noves és molt recomanable.

CREAR UN MAPA DEL LLOC EN XML

Molt recomable i no ho realitza per defecte.

EL SEO MAI ÉS AUTOMÀTIC

Finalment, només recordar que, per totes les eïnes i optimitzacions semi automàtiques que facis, si no fas un bon estudi de paraules clau, long tail, preguntes, etc… Si no ordenes la informació, no et cuides dels títols, subtítols, etc. I sobretot, si no poses contingut, el teu SEO no millorarà!